Acest chec este foarte pufos si gustos. Se poate servi cu un
pahar de lapte sau iaurt. Folosesc albusurile ramase de la alte prajituri, pe
care le congelez. Cand strang suficiente pentru a umple un pahar de 250 ml
ma pun pe treaba.
Ingrediente:
1 pahar albusuri de ou;
1 pahar zahar;
1 pahar faina;
2 pliculete de zahar vanilat;
Rahat taiat cubulete, stafide, nuca, bucatele de ciocolata
(ce aveti prin casa)
Un praf de sare
Albusurile se pun intr-un bol si se spumeaza, cand ele isi
dubleaza volumul incepe sa se puna zaharul, putin cate putin si se bat in
continuare pana cand ridicand paleti mixerului se formeaza varfuri de spuma.
Jumatate din aceasta compozitie se pune in alt bol si se amesteca cu faina, cu
miscari de sus in jos. Atentie, faina nu se pune deodata, ci treptat.
Acum, peste albusuri se toarna acest amestec, praful de
sare, zaharul vanilat, ciocolata , stafidele, rahatul si se amesteca cu miscari
de sus in jos.
Se imbraca cu hartie de copt o forma de chec si se toarna
compozitia.
Se da la cuptor la 180°C, 35 minute (pana trece testul cu
scobitoarea).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu