luni, 8 aprilie 2013

Chec din albusuri de ou



Acest chec este foarte pufos si gustos. Se poate servi cu un pahar de lapte sau iaurt. Folosesc albusurile ramase de la alte prajituri, pe care le congelez. Cand strang suficiente pentru a umple un pahar de 250 ml ma pun pe treaba.

Ingrediente:

1 pahar albusuri de ou;
1 pahar zahar;
1 pahar faina;
2 pliculete de zahar vanilat;
Rahat taiat cubulete, stafide, nuca, bucatele de ciocolata (ce aveti prin casa)
Un praf de sare
















 Albusurile se pun intr-un bol si se spumeaza, cand ele isi dubleaza volumul incepe sa se puna zaharul, putin cate putin si se bat in continuare pana cand ridicand paleti mixerului se formeaza varfuri de spuma. Jumatate din aceasta compozitie se pune in alt bol si se amesteca cu faina, cu miscari de sus in jos. Atentie, faina nu se pune deodata, ci treptat.
Acum, peste albusuri se toarna acest amestec, praful de sare, zaharul vanilat, ciocolata , stafidele, rahatul si se amesteca cu miscari de sus in jos.
Se imbraca cu hartie de copt o forma de chec si se toarna compozitia.
Se da la cuptor la 180°C, 35 minute (pana trece testul cu scobitoarea). 

Niciun comentariu: