Si pentru
ca astazi este o zi speciala, vreau sa va urez tuturor “La multi ani!”, pentru
ca sinceri sa fim, cu totii suntem niste copii (mai mici sau mai mari) ai
acestei Lumi.
Astazi am
pregatit un desert care ii place f mult sotului meu: Tiramisu. Am preparat
aceasta prajitura intr-un mod mai light, numai bine de mancat in aceasta
perioada.
Ingrediente:
400gr.
Piscoturi Savoiardi;
200ml-250ml
cafea facuta la expresor (mai tare);
50 ml
Kahlua ;
2 linguri
de zahar;
100gr-150gr
zahar pudra;
500 gr. Mascarpone;
500ml.
frisca lichida.
Cafeua se amesteca cu 2 linguri rase de zahar
si 50 ml de Kahlua (lichior de cafea de origine Mexicana). Mie imi place sa
folosesc Kahlua pentru ca amplifica aroma cafelei, eu fiind un fan al acestei
arome. Se inmoaie fiecare piscot cate 2 secunde pe fiecare parte si se aseaza
pe fundul unei tavi (tava mea are 24cmx36cm, iar ingredientele sunt suficiente
pentru o astfel de tava).
Frisca se bate cu mixerul, iar cand incepe sa
se intareasca se pune zaharul pudra si se continua mixarea. Cand frisca este
facuta se amesteca cu cele 500gr de mascarpone, obtinandu-se astfel crema.
Peste primul strat de piscoturi se adauga
jumatate din crema. Se continua cu un al doilea strat de piscoturi inmuiate in
amestecul de cafea, se aadauga restul de crema si se impudreaza cu multa cacao.
Se serveste cu multa dragoste!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu