sâmbătă, 1 iunie 2013

Tiramisu



Si pentru ca astazi este o zi speciala, vreau sa va urez tuturor “La multi ani!”, pentru ca sinceri sa fim, cu totii suntem niste copii (mai mici sau mai mari) ai acestei Lumi.
Astazi am pregatit un desert care ii place f mult sotului meu: Tiramisu. Am preparat aceasta prajitura intr-un mod mai light, numai bine de mancat in aceasta perioada.

 Ingrediente:

400gr. Piscoturi Savoiardi;
200ml-250ml cafea facuta la expresor (mai tare);
50 ml Kahlua ;
2 linguri de zahar;
100gr-150gr zahar pudra;
500 gr. Mascarpone;
500ml. frisca lichida.

Cafeua se amesteca cu 2 linguri rase de zahar si 50 ml de Kahlua (lichior de cafea de origine Mexicana). Mie imi place sa folosesc Kahlua pentru ca amplifica aroma cafelei, eu fiind un fan al acestei arome. Se inmoaie fiecare piscot cate 2 secunde pe fiecare parte si se aseaza pe fundul unei tavi (tava mea are 24cmx36cm, iar ingredientele sunt suficiente pentru o astfel de tava).
Frisca se bate cu mixerul, iar cand incepe sa se intareasca se pune zaharul pudra si se continua mixarea. Cand frisca este facuta se amesteca cu cele 500gr de mascarpone, obtinandu-se astfel crema.
Peste primul strat de piscoturi se adauga jumatate din crema. Se continua cu un al doilea strat de piscoturi inmuiate in amestecul de cafea, se aadauga restul de crema si se impudreaza cu multa cacao.
Se serveste cu multa dragoste!

Niciun comentariu: