Si pentru ca nu-mi place sa promit si
sa nu ma tin de promisiuni, o sa postez in aceasta seara reteta unei prajituri
foarte simplu de facut dar si delicioasa in acelasi timp. Se poate prepara si in
aceasta perioada de post.
Este o prajitura f draga mie pentru
ca imi aminteste destul de anii copilariei, mama o facea destul de des.
Ingrediente:
-
1
kg. biscuiti;
-
250
gr. unt (sau un pachet de margarina pentru varianta de post);
-
1
cana nuci macinate;
-
250
gr coniac (sau puteti folosi apa cu esenta de rom);
-
4
linguri cacao;
-
250
gr zahar pudra;
-
visine
“betive” din visinata;
-
nuca
de cocos
Biscuiti se maruntesc prin masina,
se amesteca cu untul (margarina) moale, nucile, coniacul, cacaoa si zaharul
pudra. Se formeaza o coca din care se fac bilute, ce se vor umple cu visine.
Dupa ce se formeaza bilutele, se trec prin nuca de cocos si se servesc alaturi
de “persoanele dragi” voua .

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu